چرا کسی که نماز شب می‌خواند باز هم مرتکب گناه می‌شود؟ آیا نماز شب بدون تأثیر ارزش دارد؟!
پرسش
سلام؛ بنده نماز شب می‌خوانم و تقریبا بر آن مداوت دارم، ولی با این وجود بازهم آلوده به گناه هستم، اگرچه از گناهان پشیمانم. آیا این عمل ارزشی دارد؟ چرا نماز شب باعث جلوگیری از گناه نمی‌شود؟
پاسخ اجمالی

نخست باید گفت؛ با توجه به اهمیتی که عبادات به‌ویژه نمازهای واجب و نماز شب دارند، و با توجه به آثاری که بر آنها مترتب است، نباید به بهانه این‌که خواندن نماز شبی که انسان را از گناه دور نمی‌کند، و فایده‌ای ندارد، و خواندن و نخواندن آن مساوی است، آن‌را ترک کرد.

در رابطه با این موضوع باید گفت:

اولا: همین اعتراف به گناه و ناراحتی از ارتکاب آن، ممکن از آثار نماز شب باشد؛ زیرا افرادی یافت می‌شوند که گناه انجام می‌دهند، و از انجام آن و نافرمانی خدای متعال ناراحت و پشیمان نیستند، و یا اساساً اعتقادی به گناه بودن آن ندارند.

ثانیا: شاید اگر نماز شب نمی‌خواندید گناه بیشتری انجام می‌دادید، و همین نماز شب باعث شده است که گناه کمتری انجام دهید.

ثالثا: چه بسا استمرار و مداومت بر نماز شب باعث شود که در آینده از گناهی که مرتکب می‌شوید توبه کنید و دیگر سراغ ان گناه نروید.

بنابر این، این‌گونه نیست که نماز شب هیچ اثری بر رفتار و کردار آدمی نداشته باشد. البته این‌گونه هم نیست که نماز شب باعث عصمت انسان شود؛ بلکه انسان را در مسیر اطاعت و بندگی کمک می‌کند. و اگر با آداب و شرایط و حضور قلب باشد به‌یقین در زندگی انسان تأثیر خواهد داشت.