آیا می توانم پشت سر یک فرد غیر روحانی و مورد تأیید، نماز بخوانم؟
پرسش
شرایط امام جماعت چیست؟ آیا می توانم پشت سر یک فرد غیر روحانی و مورد تأیید، نماز بخوانم؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

ج1) امام جماعت باید بالغ و عاقل و شیعه دوازده امامى و عادل و حلال زاده باشد و نماز را به طور صحیح بخواند و نیز اگر مأموم مرد است امام او هم باید مرد باشد عدالت عبارت از حالت نفسانى است که باعث مى‏شود انسان همیشه تقوائى داشته باشد که مانع از ترک واجبات یا انجام محرّمات شرعى است و براى احراز آن حسن ظاهر کافى است.

ج2) با دسترسى به روحانى به غیر روحانى اقتدا نکنند و در صورت عدم دسترسى، اقتدا به غیر روحانى واجد شرایط اشکال ندارد.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

در شرایط امامت جماعت، روحانی بودن مطرح نیست. البته اگر روحانی مورد اعتمادی در جمع وجود دارد و اقتدا به غیر روحانی، هتک حرمت آن روحانی محسوب می شود، اقتدا به غیر روحانی جایز نیست.