من و شوهرم قبل از جاری شدن صیغه طلاق، زبانی به طلاق رضایت داده بودیم و من مهریه را بخشیدم. دراین حالت آیا همخوابی با مرد دیگر موجب حرمت ابدی می شود؟
پرسش
با توجه به حرمت ابدی زنای محصنه. من قبل از جاری شدن صیغه طلاق، از شوهرم جدا بودم.حتی زبانی به طلاق رضایت داده بودیم و من مهریه را بخشیدم. دراین حالت آیا همخوابی با مرد دیگر موجب حرمت ابدی می شود یا نه؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

در فرض سؤال با تحقق دخول به یکدیگر حرمت ابدى شده و هیچ وقت نمی‌توانید با یکدیگر ازدواج کنید.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

تا وقتی که طلاق جاری نشده همسر او هستید و زن شوهر دار اگر زنا کند، بر مرد زنا کننده ـ بنابر احتیاط واجب ـ حرام ابدى مى‏شود.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

اگر ] مردی [ با زن شوهردارى (نعوذ باللّه) زنا کند، سپس آن زن از شوهرش طلاق بگیرد بنابر احتیاط واجب نمی تواند با او ازدواج کند؛ ولی اگر حکم را نمی دانسته و ازدواج کرده باشد، می تواند به زندگی خود ادامه دهد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

بلی، در صورت دخول موجب حرمت ابدی است.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

رضایت زن و مرد به طلاق، طلاق محسوب نمی شود و همخوابگی زن در این حالت با مرد دیگری، زنای زن شوهر دار است و این زن بر آن مرد حرام ابدی خواهد شد.

نمایه مربوط:

سؤال 11218 (سایت: 11030) (زنای محصنه).

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.