در برخی پیامک ها توصیه می شود که محتوای آنها را به افراد دیگر برسانیم، آیا لازم است به این توصیه عمل کنیم؟
پرسش
این که افرادی پیامک می دهند و ختم صلوات برای ظهور امام عصر یا شفای مریض را مطرح می کنند و اصرار دارند که ما هم قطع کننده زنجیر نباشیم و حتما به چند نفر دیگر هم پیامکشان را بفرستیم وظیفه ما چیست؟ آیا باید به گفته هایشان عمل کنیم؟ لطفا راهنمایی بفرمایید. با تشکر
پاسخ اجمالی

چنین پیام هایی که در قالب دینی عرضه می شوند، می توانند حاوی یکی از دو مورد زیر باشند:

1. محتوای آن شامل مطلبی خرافی، غیر معتبر باشد.

2. توصیه ای اخلاقی، دینی باشد که به نوعی بتوان ارسال مجدد آن را نوعی ترویج امر به معروف و نهی از منکر به شمار آورد.

بدیهی است که در مورد اول نباید هیچ اقدامی در ترویج مطالبی کرد که از اعتبار دینی مناسبی برخوردار نبوده و گاه در قالب دین، مطالبی خرافی و ضد دین را عرضه می دارند، اما در مورد دوم، یعنی هنگامی که متن دلنوازی از قرآن، احادیث معتبر، شعر و نثر زیبایی منطبق با قرآن و حدیث و ... در اختیارتان به عنوان پیامک یا رایانامه (ایمیل) در اختیارتان قرار گرفته و از شما درخواست شد که آن را به دیگران نیز ارسال نمایید، شما بدون آن که در این زمینه مسئولیتی الزامی داشته باشید، می توانید با میل خود این پیام را به دیگران منتقل کنید.

در هر حال، خودداری شما از ادامه این زنجیر، مسئولیتی را متوجه شما نخواهد کرد.