اگر چیزی که به بول نجس شده را زیر آب لوله کشی بگیریم و بدون اینکه آب را قطع و وصل کنیم عین نجاست برطرف شود و بعد از آن نیز آب روی متنجس بریزد آیا پاک می شود؟
پرسش
اگر چیزی که به بول نجس شده را زیر آب لوله کشی که متصل به کر است بگیریم و بدون اینکه آب را قطع و وصل کنیم عین نجاست برطرف شود و بعد از آن نیز آب روی متنجس بریزد آیا پاک می شود؟یا حتماً باید بعد از برطرف شدن نجاست آب را جدا کنیم و دوباره بریزیم؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

"اگر بعد از برطرف کردن عین نجاست، یک بار آن را در آب کر یا جاری فرو ببرند یا زیر شیری که به کر متصل است بگیرند بطوری که آب به همه‌ی جاهایی که نجس شده برسد، پاک می‌شود و در فرش و لباس و امثال آن بنابر احتیاط باید آن را پس از فرو بردن در آب فشار و یا تکان بدهند."

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

"اگر دو بار شسته شود پاک است."

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

"براى تطهیر چیزى که با بول(یا غیر آن) نجس شده با آب قلیل و آب کر و جارى و آب لوله کشى یک مرتبه کفایت مى کند."

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

"با رفع نجاست از روی شیء، اگر زیر آب لوله کشی گرفته شود، پاک خواهد شد. آب لوله کشی مصداق آب جاری است. برای پاک شدن شیء نجس، فقط اتصال آن به آب کر یا جاری کافی می باشد و لازم نیست بعد از پاک شدن عین نجاست، آب را از روی آن قطع کرده و دوباره روی آن آب بریزیم."

تبصره: برای پاک شدن و محاسبه تعداد شستشو، لازم نیست آب قطع شود.[1]

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 60.