سهم الارث پدر، مادر، همسر و فرزندان از میت زن چقدر است؟
پرسش
سهم الارث پدر، مادر، همسر و فرزندان از میت زن چقدر است؟
پاسخ اجمالی

اگر میت مرد باشد و دارای زن و مادر و پدر و فرزند باشد، می توانید سهام بازماندگان را در سؤال 1325 (سایت: 1320) ببینید.

اما در همین فرض اگر میت زن باشد و دارای شوهر و والدین و فرزندانی باشد حکم سهام وارثان از این قرار است:

در این فرض، مال به دوازده سهم تقسیم می شود: زوج سه سهم، پدر دو سهم،مادر دو سهم و اولاد پنج سهم را به ارث می برند. [1]

اگر فرزندان هم جنس باشند، پنج سهم یاد شده به طور مساوی بین آنان تقسیم می شود و اگر پسر هم بین آنان باشد، سهم پسر، دو برابر سهم دختر است.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1] ادیب، عباسعلی، ارث و تقسیمات آن، ص 35، انتشارات بوستان کتاب، قم، 1386ش.