آیا خوردن مربای انگور که در کارخانه ی آمریکایی، درست شده، حلال است؟
پرسش
آیا خوردن مربای انگور که در کارخانه ی آمریکایی، درست شده، حلال است؟
پاسخ اجمالی

مراجع عظام تقلید حکم استفاده از مربای انگور ساخته شده در کارخانجات آمریکایی و یا بطور کلی بلاد غیر اسلامی را این چنین بیان کرده اند:

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

اگر مسکر نباشد و یقین هم ندارید که بدن کافر غیر اهل کتاب در حال رطوبت با آن در تماس بوده، فى نفسه اشکال ندارد.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

در صورتی که مواد مست کننده در آن نبوده باشد اشکالی ندارد.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مدظله العالی):

اگر با دست و یا عضو دیگر غیر مسلمان با رطوبت ملاقات کرده باشد، خوردن آن جایز نیست و همچنین اگر یقین به ثلثان شدن آب انگور نداشته باشید، خوردن مربای آن جایز نیست. والله العالم