آیا برای اقامه قضای نماز آیات، باید غسل کرد؟
پرسش
سلام علیکم؛ در برخی از سایت های پاسخگویی و در باب غسل های واجب نوشته شده است که: کسی که عمداً نماز آیات را نخوانده است، برای اقامه قضای نماز، به احتیاط واجب باید غسل کند آیا چنین چیزی صحیح است؟
پاسخ اجمالی

اکثر مراجع عظام تقلید یکی از غسلهای مستحب را، غسل کسی می دانند که  نماز آیات را در وقت گرفتن خورشید و ماه، عمداً نخوانده است و آن در صورتى است که تمام ماه و خورشید گرفته باشد. [1]

اما در این بین، بعضی از مراجع از جمله آیت الله سیستانی، جهت اقامه قضای آن، بنا بر احتیاط واجب، غسل را لازم می دانند. [2]

نمایه مربوط:

سؤال 10046 (سایت: 9988) ( مفهوم احتیاط واجب، احتیاط مستحب، اقرب و اقوی) .

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1] . توضیح المسائل (محشى - امام خمینى)؛ ج‌1، ص 359؛ (آیات عظام، گلپایگانى، صافى: بلکه احتیاط، ترک نکردن این غسل است چنانکه احتیاط  آن است که به قصد ما فی الذّمه به جا آورد از جهت تأخیر نماز یا از جهت به جا آوردن قضای نماز، همان، ص 361).

[2] . توضیح المسائل (محشى - امام خمینى)؛ ج‌1، ص 208.