کد سایت fa20979 کد بایگانی 21869 نمایه حکم ترکیب اسامی مذهبی عربی با فارسی
طبقه بندی موضوعی تاريخ کلام
خلاصه پرسش
حکم ترکیب اسامی مذهبی عربی با فارسی چیست؟
پرسش
معنای اسم پسرانه "علیسان" چیست؟ و تاریخ ورود آن به ادبیات ما از کجا می باشد؟
پاسخ اجمالی

ترکیب اسم های عربی – فارسی، اعم از پیشوند یا پسوند فارسی و یا ترکیب دو اسم مستقل فارسی و عربی، از گذشته های دور در میان مردم ما رواج داشته، به ویژه ترکیب با اسامی ائمه (ع)، و این به جهت ارادتی است که شیعه به اهل بیت داشته و دارد، از سوی دیگر شاید برای حفظ و احیای اسم های فارسی که ریشه در نژاد و فرهنگ این مردم دارد، نام های این چنینی برای فرزندانشان انتخاب می کردند تا هم ملیت خود را حفظ کرده باشند و هم فرهنگ دینی و اسلامی را ترویج کرده باشند.

با این مقدمه باید گفت؛ علیسان اسمی عربی فارسی است (علی + سان) یعنی علی وار، مانند علی، بسان علی،

بنابر این، اسم هایی مانند پنج علی، سبز علی، نازنین فاطمه، نازنین زهرا، علی نژاد، علیان و... اسامی ترکیبی هستند. از آن جا که چنین نام هایی جنبه های مذهبی دارند، نه تنها اشکال ندارد که پسندیده و بسا خوب هم باشد.

این پرسش پاسخ تفصیلی ندارد.