جهان‌بینی، جهان‌شناختی و هستی‌شناسی چه ارتباطی با هم دارند؟
پرسش
با سلام، تفاوت جهان‌بینی با جهان‌شناختی و هستی‌شناسی در چیست؟
پاسخ اجمالی
در این زمینه اصطلاح مستقری وجود ندارد؛ یعنی یک قرار داد مورد اتفاق همگانی وضع نشده است؛ از این‌رو، گاهی هر کدام به جای دیگری به کار می‌رود، ولی معمولاً در مورد اصول اعتقادی(اعم از الهی و مادی)، از کلمه «جهان‌بینی» استفاده می‌شود؛ چنان‌که «هستی‌شناسی» بیشتر در فلسفه کاربرد دارد و در تبیین نظریات فلسفی به کار می‌رود، و «جهان‌شناختی» به گونه‌ای اعم است، علاوه بر اصول اعتقادی و مباحث فلسفی در مورد علوم طبیعی نیز کاربرد دارد.