آیا لازم است به افرادی که دچار آلزایمر(فراموشی) هستند، اعلام شود که واجبات خود مانند نماز را به جای آورند؟
پرسش
آیا لازم است به افرادی که دچار آلزایمر(فراموشی) هستند، مرتب اعلام شود که واجبات خود مانند نماز را به جای آورند؟
پاسخ اجمالی
برخی از مراجع[1] نسبت به سؤال مذکور معتقدند، دیگران در برابر این افراد وظیفه‌ای ندارند. گروه دیگری نیز معتقدند در صورتی که با تذکر، متوجه می‌شوند، از باب تنبیه غافل و ارشاد جاهل، لازم است تذکر داده شود. [2]
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[3]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
لازم نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
وظیفه‌ای ندارید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتی‌که عقل و هوش کافی دارد و اوقات نماز را تشخیص می‌‌دهد، باید نماز را به هر شکل ممکن انجام دهد و اگر چنین نیست نماز بر او واجب نمی‌باشد و پسرش نیز لازم نیست قضا کند.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
بلی، از باب تنبیه غافل و ارشاد جاهل، تنبیه و ارشاد لازم است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در صورتی‌که با تذکر، متوجه می‌‌شوند باید تذکر داده شود.

[1]. آیات عظام: خامنه ای، سیستانی.
[2]. آیات عظام: مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی.
[3]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.