اگر پولی را به عنوان هدیه ای جهت برگزاری مراسم عروسی یا عقدی که در آن به لهو و لعب نیز پرداخته می شود به خانواده عروس یا داماد بدهیم، آیا در گناهشان شریک خواهیم بود؟
پرسش
اگر پولی را به عنوان هدیه جهت مراسم عقد و عروسی به خانواده عروس یا داماد بدهیم و در این مراسم، کارهای لهو و لعب هم انجام شود، آیا ما در این کار شریکیم یا خیر؟ وظیفه‌ی ما چیست؟ آیا نباید پول داد چون ممکن است این پول صرف هزینه لهو و لعب شود و آیا باید پول داد ولی چون شک داریم که صرف این کار می‌شود یا خیر، مانعی ندارد؟
پاسخ اجمالی
اگر یقین نداشته باشید که هدیه‌ی شما در راه حرام مصرف می‌شود، اشکالی ندارد؛ اما اگر حضور در آن مجلس موجب ارتکاب گناه (مانند گوش دادن به موسیقى و خوانندگى لهوى و حرام) و یا تأیید آن باشد یا نهى از منکر متوقف بر خروج از آن مجلس یا شرکت نکردن در آن باشد، باید آن مجلس را ترک کرده و یا از ابتدا شرکت ننمایید.

ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اگر یقین نداشته باشید که در راه حرام مصرف می‌شود، اشکالی ندارد؛ و در هر صورت اگر حضور در آن مجلس موجب ارتکاب گناه (مانند گوش دادن به موسیقى و خوانندگى لهوى و حرام باشد) و یا تأیید آن باشد یا نهى از منکر متوقف بر خروج از آن مجلس یا شرکت نکردن در آن باشد، باید آن مجلس را ترک کرده و یا شرکت ننماید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه دادن هدیه معمول است و شما هم ناچار هستید، در صورت یقین نهی از منکر کنید و بیش از این وظیفه‌ای ندارید.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
شما شریک گناه نیستید و اگر شرایط نهی از منکر بود نهی از منکر کنید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در فرض سؤال لازم است با توجه به مراتب ،نهی از منکر شود ولی اعطای هدیه بلا مانع است.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر یقین دارید که همین پول را صرف امور نامشروع می‌کنند دادن پول به آنها اشکال دارد و الا  جایز است.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.