آیا خون شهدا و تمامی کسانی که در معرکه و کارزار الاهی شهید می شوند پاک است؟
پرسش
آیا خون شهدا و تمامی کسانی که در معرکه و کارزار الاهی شهید می شوند پاک است؟ نظر مقام معظم رهبری در این رابطه چیست؟
پاسخ اجمالی

چون خون شهید در راه خدا و برای خدا ریخته شده، بنابراین شهید پیش خدا احترام ویژه ای دارد - که با ریخته شدن اولین قطره آن تمام گناهانش جز دین (بدهکاری) محو می شود -[1] حتی گفته شده که خون او در بدن و لباسش حفظ شود تا در روز قیامت این را به عنوان شعار حمل کند.[2]

اما با این حال دلیلی بر پاک بودن خون شهید در دست نیست، بلکه شیعه معتقد است، خون انسان و هر حیوانی که خون جهنده دارد، نجس است خواه شهید باشد یا غیر شهید.[3]

البته، شهید مانند مرده غسل داده شده پاک است، بنابراین مسّ بدن او موجب غسل مس میت نمی شود.[4]

[1] الحرّ العاملی، محمد بن الحسن بن علی‏، وسائل الشیعة، ج ‏18، ص 326، مؤسسة آل البیت لإحیاء التراث‏، 1409 ه ق، الطبعة الأولى، قم المقدسة.

[2]السبزواری، السید عبد الأعلى، مهذب الأحکام (للسبزواری)، ج‏3 ، ص 444، 1413 ه ق، الطبعة الرابعة، قم المقدسة.

[3] مغنیة، محمد جواد، الفقه على المذاهب الخمسة، ج ‏1، ص 24، دار التیار الجدید- دار الجواد، 1421 ه ق، الطبعة العاشرة، بیروت- لبنان‏.

[4] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1 ، ص 316 و 322.