کد سایت fa31243 کد بایگانی 37894 نمایه قرض کردن جهت تهیه کفن و قبر میت
طبقه بندی موضوعی کفن و دفن
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
اگر برای میت با پول قرض، کفن و قبر تهیه شود، چه حکمی برای میت دارد؟
پرسش
سلام، اگر برای میت با پول قرض، کفن و قبر تهیه شود، چه حکمی برای میت دارد؟
پاسخ اجمالی
قرض کردن جهت امور کفْن و دفن میت اشکالی ندارد و پرداخت این بدهی از اصل اموال میت صورت می‌‌گیرد و اگر میّت مالى نداشته باشد، از بیت المال پرداخت می‌شود.[1]
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
فى نفسه مانعى ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اشکالى ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال اشکال ندارد، ولی دیون میت از اصل مال پرداخت می‌شود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
فی حد نفسه مانعی ندارد.

[1]. مکارم شیرازى، ناصر، رساله توضیح المسائل، ص 103، قم، مدرسه امام على بن ابی‌طالب(ع)، چاپ پنجاه و دوم، 1429ق.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.