اگر هنگام نماز خواندن ادرار داشته باشیم، نمازمان باطل می‌شود؟
پرسش
اگر هنگام نماز خواندن ادرار داشته باشیم نمازمان باطل می‌شود؟
پاسخ اجمالی
در نماز، رعایت برخی از امور، لازم و ضروری است که از آن به واجبات نماز تعبیر می‌شود، همچنین رعایت برخی از کارها، بهتر و خوب است که رعایت آن موجب ثواب بیشتر برای نمازگزار می‌شود، البته اگر رعایت نشود ضرری به نماز نمی‌زند، از این امور به مستحبات نماز تعبیر می‌شود، برخی از امور نیز ترک و نبودشان بهتر از بودنشان است که اگر وجود پیدا کنند موجب کم شدن ثواب نماز می‌شوند که از آنها به مکروهات در نماز تعبیر می‌شود.
برخی از مکروهات نماز عبارت‌اند از: 1. گرداندن صورت به مقدار کم به طرف راست یا چپ، 2. بستن چشم‌ها، 3. گرداندن چشم به چپ و راست، 4. فوت کردن محل سجده، 5. خمیازه کشیدن، 6. بازى کردن با ریش یا دست، 7.  داخل هم کردن انگشتان، 8. آب دهان انداختن، 9. گرفتن آب بینى و خلط سینه، 10. نگاه کردن به خط قرآن یا کتاب یا خط انگشترى و هرکار دیگرى که خضوع و خشوع را از بین ببرد، 11. نماز خواندن در حال غلبه‌ خواب، 12. نماز خواندن در حال غلبه و فشار ادرار یا مدفوع، بلکه فشار باد معده.[1]
غیر از اموری که ذکر نمودیم مکروهات دیگرى هم در کتاب‌هاى مفصّل ذکر شده است، جهت اطلاع بیشتر به آنها رجوع نمایید.[2]
بنابر این، فشار ادرار هنگام نماز خواندن از مکروهات در نماز است، که موجب کم شدن ثواب نماز می‌شود، ولی نماز را باطل نمی‌کند.
جهت اطلاع از مبطلات نماز، این نمایه را مطالعه نمایید: «مبطلات نماز»، سؤال 19277

[1] . بهجت، محمد تقى‌، رساله توضیح المسائل،‌ ص 186، انتشارات شفق‌، قم، چاپ 92، 1428 ق.
[2]. قمّى، شیخ عباس‌، الغایة القصوى فی ترجمة العروة الوثقى،‌ محقق و مصحح: اسد اللهى‌فرد‌، على رضا، ج 2، ص 20 - 21، منشورات صبح پیروزى‌، قم، چاپ اول، 1423 ق.‌