چرا شیخ طوسی را شیخ الطائفه می‌گویند؟
پرسش
چرا شیخ طوسی را شیخ الطائفه می‌گویند؟
پاسخ اجمالی
کلمه «شیخ» در این‌جا می‌تواند به معنای بزرگ، رئیس، پیشوا و معلم[1] باشد. و منظور از طایفه نیز گروه شیعیان است. شیخ طوسی را به جهت خدمات مهمی که برای مذهب شیعه در زمینه­های مختلف علوم اسلامی انجام داده است، شیخ الطائفه لقب دادند.[2]

[1]. مصطفوی، حسن، التحقیق فی کلمات القرآن الکریم، ج ۶، ص ۱۶۳، بنگاه ترجمه و نشر کتاب، تهران، 1360ش.