آیا می توان در قبرستان مسلمانان غیر مسلمان را دفن کرد؟
پرسش
آیا می توان در قبرستان مسلمانان غیر مسلمان را دفن کرد؟
پاسخ اجمالی

بر طبق احکام اسلامی دفن میت غیر مسلمان در قبرستان مسلمانان و دفن مسلمان در قبرستان کفار اشکال دارد و جایز نمی باشد. و اگر اشتباهاً چنین امری اتفاق افتد می توان نبش قبر کرد و جنازه را منتقل نمود.

به مسأله ای در این مورد توجه فرمائید:

جایز نیست دفن مسلم در مقبره کفار چنانچه جایز نیست دفن کفار و اولاد ایشان در مقابر مسلمین. بله! اگر میت کافر و مسلم مشتبه شود، همه را در مقبره مسلمین دفن مى‏کنند. و هر گاه دفن کردند کافر را در مقبره مسلمین یا مسلمانی را در مقبره کفار، جایز است نبش قبر، به جهت این که کافر حرمت ندارد و مقتضاى حرمت مسلم این است که با کفار نباشد. [1]

درباره فلسفه نجاست و عدم حرمت کافر به سؤال 2215 (سایت: 2357) و 3008 (سایت: 3260) مراجعه کنید.

[1] الغایة القصوى فی ترجمة العروة الوثقى، ج‏1، ص: 254؛ مفتاح الکرامة فی شرح قواعد العلامة (ط-الحدیثة)، ج‏4، ص: 274؛ مدارک العروة (للإشتهاردی)، ج‏8، ص: 341