چرا ایران در نبرد با عراق، جنگ را در ماه‌های حرام تعطیل نمی‌کرد؟
پرسش
چرا ایران در نبرد با عراق، جنگ را در ماه‌های حرام تعطیل نمی‌کرد؟
پاسخ اجمالی
تعطیل جنگ و نبرد در ماه‌های حرام حکمی نیست که قابل استثنا نباشد، بلکه در شرایطی قابل اجرا نیست. به عنوان نمونه در صورتی که تعطیلی جنگ به تقویت دشمن و تجدید قوای او و بروز خسارات بیشتر شود، آتش‌بس واجب نیست. علاوه بر آن‌که در جنگ هشت ساله، ما مورد تجاوز قرار گرفته بودیم، و اگر جنگ را موقتاً رها می‌کردیم شاید مورد هجوم غافل‌گیرانه قرار می‌گرفتیم؛ چرا که دشمن ما پایبند به هیچ قانون بین المللی نبود.
فراتر از این، امام حسین(ع) نیز در ماه حرام در یک جنگ نابرابر مورد هجوم قرار گرفت و جنگ را تعطیل نکرد، بلکه در همان ماه به شهادت رسید.
برای آگاهی بیشتر: 32643.