1. آیا قبل از خواندن سوره در نماز، باید نیت کنیم که چه سوره‌ای می‌خواهیم بخوانیم؟ 2. آیا اگر در سجده، چیزی مانند چادر بین دست و زمین فاصله ایجاد کند، اشکال دارد؟
پرسش
دو سؤال داشتم. آیا هنگام خواندن سوره‌ها در نماز باید حتماً نیت کنیم چه سوره‌ای می‌خواهیم بخوانیم و بعد بسم الله را بگوییم؟ سوال دوم: اینکه گاهی برای من پیش می‌آید هنگام سجده سجاده یا چادر نمازم زیر دستم قرار می‌گیرد آیا در این صورت که دست کاملاً به زمین نرسیده، سجده باطل است؟
پاسخ اجمالی
1. در این‌باره، بین مراجع تقلید اختلاف نظر است، برخی[1] تعیین سوره را در نیت، قبل از قرائت آن، لازم نمی‌دانند و برخی[2] می‌گویند، ابتدا باید معین شود چه سوره‌ای خوانده می‌شود و بعد شروع به بسم الله شود.
2. در سجده نماز، همین که تمام کف دست، عرفاً بر روی زمین قرار گیرد، کافی و صحیح است، هر چند سجاده یا چادر و مانند آن، بین دست و زمین حائل شود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[3]
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
1. لازم نیست.
2. باطل نیست.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
1. خیر، لازم نیست.
2. خیر، همین که تمام کف دست بر روی زمین قرار گیرد، کافی است هرچند زمین به واسطه سجاده یا چادر ناهموار باشد.
حضرت آیت الله العظمی صافی‌ گلپایگانی (مد ظله العالی):
1.بلی باید معین شود چه سوره‌ای خوانده می‌شود و بعد شروع به بسم الله شود.
2. ضرری ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
1. بنابر احتیاط بسم الله به نیت سوره‌ای که می‌خواهد بخواند گفته شود.
2. در فرض سؤال چنانچه عرفاً دست روی زمین باشد، کافی است.

[1]. آیات عظام خامنه‌ای و شبیری زنجانی.
[2]. آیات عظام نوری همدانی و صافی گلپایگانی؛ آیت الله نوری: (بنا بر احتیاط).
[3]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، شبیری زنجانی،  صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.