آیا می توانم با دختری که با او قصد ازدواج دارم قبل از خواستگاری از طریق پیام کوتاه ارتباط داشته باشم؟
پرسش
من و همکلاسی ام به هم علاقه مند هستیم و می خواهیم با هم ازدواج کنیم. مادر دختر از ماجرا خبر دارد. الان از طریق پیام کوتاه بدون هیچ مفسده ای و با رعایت اصول شرعی ارتباط داریم و شناختمان هر روز از هم بیشتر می شود. من به علت مشکلاتی تا 6،7 ماه آینده نمی توانم به خواستگاری ایشان بروم. حکم ارتباط ما چیست؟ (مرجع من آیت الله بهجت است.)
پاسخ اجمالی

ازدواج امر بسیار مقدس و مهمی است که آثار و نتایج مثبت بسیاری در زندگی فردی و اجتماعی بشر دارد که یکی از آثار آن پاسخ به نیازهای ضروری فطرت انسانی است که خالق متعال در وجود هر زن و مردی قرار داده است تا کمبودهای همدیگر را کامل نمایند. از این رو بسیار مورد سفارش اسلام قرار گرفته و راه کار های لازم در این زمینه از طرف پیشوایان معصوم (ع) ارائه گردیده است که عمل به آنها باعث فرجام خوش زندگی طرفین و سلامت جامعه خواهدبود. براین اساس هر جوان دختر و پسری که قصد دارد در این وادی قدم بگذارد باید دستورات مکتب را در نظر داشته باشد.

یکی از دستورات دین در تمام زمینه ها این است که از هر آنچه باعث اتهام شما می شود دوری کنید.[1]از آنجا که ازدواج دارای جنبه های مختلف است که یک جنبه آن جنبه ناموسی و حیثیتی افراد و خانواده هاست بنا بر این باید مراعات همه جوانب بشود. براین اساس لازم است که در اولین فرصت این علاقه مندی را به اطلاع خانواده خود نیز بر سانید. و توجه داشته باشید که قبل از عقد کردن هر گونه ارتباطی که در آن جنبه ای از لذت های جنسی باشد ممنوع و حرام است حتی اگر به صورت تلفنی و یا پیام کوتاه باشد مبادا این امر مقدس را با پنهان کاری، به یک ناهنجاری اخلاقی و اجتماعی تبدیل سازید.[2]البته ارتباط به صورت پیام کوتاه اگر به قصد لذت های جنسی و از روی شهوت نباشد اشکالی ندارد. اما به هر حال سعی کنید بعد از مراسم عقد انجام باشد.

[1]  ِ بحارالأنوار، ج72، ص 90. أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ (ع) عِنْدَ وَفَاتِهِ: إِیَّاکَ وَ مَوَاطِنَ التُّهَمَةِ وَ الْمَجْلِسَ الْمَظْنُونَ بِهِ السُّوءُ فَإِنَّ قَرِینَ السَّوْءِ یَغُرُّ جَلِیسَهُ.

[2] سؤال 1862 (کد سایت: 1856)، نمایه: اعلام علاقه به ازدواج.