کد سایت fa66248 کد بایگانی 81214 نمایه مسلمان شدن غیر مسلمانان به هنگام تشکیل حکومت جهانی امام زمان(ع)
طبقه بندی موضوعی حدیث|تفسیر|امام مهدی عج
خلاصه پرسش
با توجه به این‌که اکثریت مردم جهان غیر مسلمان هستند، امام زمان(عج) چگونه می‌توانند یک حکومت جهانی تشکیل ‌دهند؟
پرسش
حکومت جهانی تشیع مهدویت چگونه برقرار خواهد شد؟ در حالی‌که اکثریت مردم در جهان ولایت ائمه(ع) را قبول نمی‌کنند؟
پاسخ اجمالی

یکی از اخبار غیبی که خداوند در قرآن کریم به آن خبر داده است، آن‌هم در زمانی که هنوز ساکنان محدوده‌ی شبه جزیره عربستان نیز دین اسلام را نپذیرفته بودند، خبر از خاتمیت این دین و گسترش آن به تمام سرزمین‌ها در آینده بود، و این‌که این دین پرشمارترین هواداران را خواهد داشت:

«هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَی‏ وَ دِینِ الْحَقِّ لِیظْهِرَهُ عَلی الدِّینِ کلِّهِ وَ لَوْ کرِهَ الْمُشْرِکونَ»؛[1] او است که پیامبرش را با رهنمود و دین راستین فرستاد تا آن‌را بر همه‌ی دین‌‏ها برتری دهد، اگرچه مشرکان نپسندند.

و در گذر زمان نیز مشاهده کردیم که تناسب جمعیتی به صورت مستمر به نفع مسلمانان در حال تغییر است تا جایی که حتی غیر مسلمانان پیش‌بینی کرده‌اند که تا دو سه دهه آینده، دین اسلام برترین دین خواهد شد.

با توجه به این واقعیتی که با چشمان خود مشاهده می‌کنیم و با توجه به وعده‌ی خداوند به آمدن منجی، اوضاع در آینده و به تدریج به گونه‌ای خواهد شد که هواداران و منتظران حضرت مهدی(عج) افزایش یافته و بعد از ظهور به اکثریت تبدیل خواهند شد و زمینه‌ی حکومت جهانی واحد فراهم خواهد شد.

در همین راستا در روایات از رسول خدا(ص) و ائمه(ع) چنین آمده است:

  1. پیامبر(ص): «بر صفحه روی زمین هیچ خانه‌‏ای باقی نمی‌ماند نه خانه‌‏هایی که از سنگ و گل ساخته شده و نه خیمه‌‏هایی که از کرک و مو بافته‌‏اند، مگر این‌که خداوند نام اسلام را در آن وارد می‏کند».[2]
  2. امام باقر(ع): «در آن‌روز هیچ‌کس در روی زمین نخواهد بود، مگر این‌که اقرار به حقانیت حضرت محمد(ص) می‌کند».[3]
  3. امام صادق‌(ع): «به خدا سوگند آنچه در این آیه وعده داده شده هنوز رخ ننموده است و تنها زمانی تحقق می‌پذیرد که قائم(عج) خروج کند و در آن هنگام کسی که خدا را انکار نماید در تمام جهان باقی نخواهد ماند.[4]

[1]. توبه، 33.

[2]. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان فی تفسیر القرآن، ج 5، ص 38، مقدمه، بلاغی‏، محمد جواد، تهران، ناصر خسرو، چاپ سوم، 1372ش.

[3]. همان؛ شیخ حر عاملی، اثبات الهداة بالنصوص و المعجزات، ج 5، ص 145، بیروت، اعلمی، چاپ اول، 1425ق.

[4]. مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 52، ص 324، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1403ق.