کد سایت fa72316 کد بایگانی 88407 نمایه استفاده از حسینیه به عنوان سالن ورزش
طبقه بندی موضوعی تصرف در موقوفات
اصطلاحات ورزش
گروه بندی اصطلاحات طبقه‌بندی نشده
خلاصه پرسش
آیا فعالیت‌های ورزشی در حسینیه، در ایامی که از آن استفاده نمی‌شود جایز است؟
پرسش
شخصی یک حسینیه وقف کرده که خیلی بزرگ است، آیا می‌توان سایر روزها در آن‌جا فعالیتهای ورزشی (مانند فوتبال) انجام داد؟ یا تغییر کاربری داد و در ایام غیر محرّم و صفر آن‌را تبدیل به سالن ورزشی نمود؟
پاسخ اجمالی
قانون کلی در مسئله موقوفات آن است که تغییر کاربری آنها جایز نیست، ولی در فرض سؤال، اگر فعالیت‌های ورزشی منافاتی با امور وقف و برنامه‌های اصلی حسینیه نداشته و عرفاً موجب بی‌احترامی به آن مکان نباشد، برخی مراجع معتقدند که می‌توان با هماهنگی با مسئولین مربوطه اقدام به آن نمایند.
ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
استفاده از آن در کارهایی که منافات با امور حسینیه و شأن آن ندارد، با اجازه متولی شرعی جایز است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
ورزش کار خوبی است ولی حسینیه را نمی‌توان تبدیل به ورزشگاه کرد، می‌توانند برای کلاس قرآن و امثال آن استفاده کنند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
خیر.
 حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
استفاده از آن مکان برای فعالیت‌های ورزشی یا تغییر کاربری بدین منظور با دو شرط جایز است:
1. با مفاد وقف منافات نداشته باشد.
2. این امور، هتک حرمت آن مکان محسوب نشود.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.