بارها پیش آمده که کاغذهایی را که نام الله روی آنها بود خط خطی کردم و به زباله انداخته‌ام؛ چون فکر می‌کردم با این‌کار گناهی مرتکب نمی‌شوم. حال سؤال این است که کار من جایز بوده یا نه؟ آیا باید کفاره‌ بدهم؟
پرسش
بارها پیش آمده که کاغذهایی را که نام الله روی آنها بود خط خطی کردم و به زباله انداخته‌ام؛ چون فکر می‌کردم با این‌کار گناهی مرتکب نمی‌شوم. حال سؤال این است که کار من جایز بوده یا نه؟ آیا باید کفاره‌ بدهم؟
پاسخ اجمالی
اگر اسمای متبرکه با خط خطی کردن یا ریزریز کردن محو شده و به هیچ وجه نشانی از آنها باقی نماند و این کار طوری هم نباشد که بى‌احترامى شمرده شود(مثلاً در حضور دیگران انجام نشود)، این کار اشکالی ندارد و بعد از محو‌شدن می‌توان آنها را دور ریخت، ولى بهتر است آنها را در محل مناسبى دفن کنید، یا با استفاده از آب خمیر کنید و یا در آب جارى بریزید.[1]
ضمن این‌که امروزه می‌توان، کاغذهای دارای این اسامی را با دیگر کاغذها و کتاب‌های غیر قابل استفاده – و نه با زباله‌های عفونت‌پذیر - به مراکز بازیافتی مواد و کالاهای ضایعاتی تحویل داد تا بعد از خمیرشدن بار دیگر مورد استفاده قرار گیرند.
در هر حال، اگر تا به حال چنین اسامی را به طور عادی در زباله می‌ریختید، از خدا طلب آمرزش کنید، و این کار کفاره‌ای ندارد.

[1]. ر.ک: فاضل لنکرانى، محمد، جامع المسائل، ج ‌2، ص 494، س 314، قم، امیر قلم، چاپ یازدهم، بی‌تا؛ گلپایگانى، سید محمد رضا، مجمع المسائل، ج‌1، ص 80، س 47، قم، دار القرآن الکریم، چاپ دوم، 1409 ه‍ ق.