آیا استفاده از عکس زنهای بدحجاب در نشریه برای نشان دادن زشتی این عمل صحیح است؟
پرسش
سلام علیکم استفاده از عکس زنهای بدحجاب در نشریه برای نشان دادن زشتی این عمل صحیح است؟ آیا این عکسها حتما باید تحریک کننده باشد یا به صرف بیرون بودن مو و کوتاه بودن آستین مانتو نباید آنها را استفاده کرد؟
پاسخ اجمالی

پاسخ دریافتی از دفاتر مراجع به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر مستلزم مفسده و یا تحریک شهوت باشد، جایز نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

درفرض مسئله که عکس های مذکور منشاء ترتیب فساد و انحراف جوان های مسلمین می باشند هر گونه نشر و خرید و فروش نگهداری آنها و نگاه کردن به آنها به اینکه معرض التذاذ و ریبه باشد حرام است. خداوند همه را از شرور و فتن آخر الزمان حفظ بفرماید.

پاسخ آیت الله هادوی تهرانی به این شرح است:

اگر این اشخاص ناشناخته باشند، و هدف از انتشار آن اصلاح جامعه باشد و بر این امر مفسده ای مانند گسترش فحشا و بی بند و باری مترتب نشود، انتشار آن بلامانع است.

با این وصف، انتشار عکس های تحریک کننده جایز نیست.