یک فرسخ شرعی چند کیلومتر است؟
پرسش
مسافت «فرسخ» که در منابع اسلامی فراوان تکرار شده است، بر اساس چه معیاری اندازه‌گیری شده و با مقیاس‌ کنونی چند کیلومتر می‌شود؟
پاسخ اجمالی
فرسخ؛ یکی از  واحدهای اندازه‌گیری مسافت است. هر فرسخ، سه مِیل و هر میل، - بنابر نظر مشهور فقها - چهار هزار ذراع و طول هر ذراع نیز 24 انگشت یا دو وجب شخص معمولى است. بنابراین، فرسخ، بر حسب ذراع دوازده هزار ذراع خواهد بود که مقدار آن بر حسب کیلومتر، به طور تقریبى بین پنج تا پنج و نیم کیلومتر محاسبه شده است.
شایان ذکر است؛ فقها از احکام مرتبط با فرسخ، در باب‌هایى؛ نظیر نماز، حج و تجارت سخن گفته‌‏اند.[1]

[1]. هاشمى شاهرودى، محمود، فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بیت(ع)، ج ‏5، ص 681، قم، موسسه دائرة المعارف فقه اسلامى، مرکز پژوهشهاى فارسى الغدیر، چاپ اول، 1426 ق.