آیا در اسلام خطبه های عیدین را قبل از نماز خوانده اند؟
پرسش
با سلام به برادران عزیز. خطبه نماز جمعه قبل از نماز است و یا بعد از آن؟ اکنون در عمل خطبه ها قبل از نماز جمعه ایراد می شود. اما من در جایی خواندم که معاویه ترتیب آن را عوض کرده بود تا مسلمانان مجبور شوند تا ناسزاهایی که او از طریق برخی امامان جمعه به اهل بیت می داد گوش فرا دهند، آیا می توانید مرا در این زمینه راهنمایی کنید؟
پاسخ اجمالی

خطبه های نماز جمعه از ابتدا قبل از نماز  ایراد می شد اما در ارتباط با خطبه های نماز عیدین نقل شده که چون مردم شام در نماز عید حضور می یافتند اما برای برای آنکه خطبه هایی که در آن به امیر المؤمنین(ع) دشنام داده می شد را نشنوند مسجدها را ترک می می کردند، معاویه دستور داد تا خطبه های نماز عید فطر و قربان نیز قبل از نماز انجام پذیرد. [1]

نمایه مرتبط:

سؤال 5289 (سایت: 5632) (اخبار پیامبر از حوادث و ظلم های آینده نسبت به امیر المؤمنین (ع)) .

[1] یعقوبی، أحمد بن أبی یعقوب، تاریخ یعقوبی، ج 2، ص 223، بیروت، دار الصادر، بی تا.