آیا اگر به خاطر فکر نادرست، یا چت کردن با نامحرم، آبی از انسان خارج شود، غسل بر او واجب می‌شود؟
پرسش
به خاطر فکر سادۀ هوس‌گونه و یا چت کردن با یک دختر، آن هم غیر هوس‌گونه، مقدار کمی آب شبیه منی از من خارج می‌شود، آیا در این صورت بر من غسل واجب می‌شود؟
پاسخ اجمالی

مراجع معظم تقلید در رساله‌های عملیۀ خود که برگرفته از روایات ائمۀ معصومین(ع) است، چند نشانه برای منی بیان کرده‌اند، آنان می‌گویند: اگر رطوبتی از انسان خارج شود و نداند منی است، یا بول یا غیر اینها، اگر:

  1. با شهوت بیرون آید، 2. با جستن بیرون آید، 3. بعد از بیرون آمدن بدن سست شود، آن رطوبت حکم منی را دارد. اگر هیچ‌یک از این سه نشانه یا بعضی از اینها را نداشته باشد، حکم منی را ندارد، ولی در مریض و زن لازم نیست آن آب، با جستن بیرون آید، بلکه اگر با شهوت بیرون آمده باشد، در حکم منی است و لازم نیست بدن او سست شود.[1]

بنابراین، اگر این شرایط را نداشته باشد، منی نیست و غسل جنابت لازم نیست، امّا آیا این رطوبت پاک است، یا نه باید به مسئلۀ  73 از رسالۀ امام خمینی(ره) و دیگر مراجع در باب استبراء رجوع کرد که به طور کلی می‌فرمایند آبی که بعد از ملاعبه و بازی کردن - که مورد سؤال شما نیز از این‌گونه است - از انسان خارج می‌شود پاک است. هم‌چنین آبی که گاهی بعد از منی و یا گاهی بعد از بول از انسان خارج می‌شود، اگر بول به آن نرسیده باشد پاک است.[2]

[1] . توضیح المسائل مراجع، ج 1، ص 208، مسئلۀ 346.

[2] . همان، ص 63، مسئلۀ 73.