آیا پیامبر اسلام(ص) لب‌های امام حسن(ع) و زیر گلوی امام حسین(ع) را می‌بوسید! چون اولی با سم شهید می‌شد و دومی گلویش بریده می‌شد؟
پرسش
آیا صحیح است که روزی امام حسن و حسین(ع) نزد مادر خود آمدند و گفتند که پیامبر(ص) ما را به دو صورت متفاوت بوسیده؛ یعنی زیر گلوی حسین و لب‌های حسن را بوسیده است. حضرت زهرا(س) علت را از پیامبر(ص) جویا شدند و پیامبر(ص) پاسخ می‌دهند که جبرئیل به من خبر داد که روزی گلوی حسین بریده می‌شود و لب‌های حسن به خاطر زهر کبود می‌شود؟
پاسخ اجمالی
علاوه بر گزارشهای فراوانی که در مورد محبت پیامبر اسلام(ص) نسبت به حسنین(ع) وجود دارد، روایات خاصی نیز ناظر به آن است که حضرتشان گلوی امام حسین(ع) را میبوسید که صرف نظر از بررسی سندی، به دو مورد آن اشاره میکنیم:
1. عبدالله بن عمر به یزید گفت: ای دشمن خدا، تو مردی را کشتی که پیامبر(ص) سینه و گلوی او را میبوسید و میگفت من بوی بهشت برین را از آن استشمام میکنم.[1]
2. از طاوس یمانى نقل شده است: هر گاه امام حسین(ع) در مکان تاریکى می‌نشست، مردم به وسیله سفیدى و نور پیشانی و گلوى مبارکش به طرف آن‌حضرت(ع) راهنمائى میشدند؛ زیرا پیامبر(ص) پیشانی و گلوى حسین را زیاد میبوسید.[2]
اما آنچه در مورد بوسیدن حسنین(ع) توسط پیامبر(ص) با دو کیفیت متفاوت در برخی کتابهای معاصر و سایتها نقل شده را در منابع قابل استناد نیافتیم.[3]

[1]. طریحی، فخر الدین، مجمع البحرین، تحقیق، حسینی‏، سید احمد، ج 3، ص 326، تهران، کتابفروشی مرتضوی، چاپ سوم، 1375ش.
[2]. مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 44، ص 187- 188، بیروت، مؤسسة الطبع و النشر، چاپ اول، 1410ق.