کد سایت fa26166 کد بایگانی 31261 نمایه سخن گفتن اهل بهشت به زبان عربی، و برتر نبودن نژاد عرب بر دیگر نژادها
طبقه بندی موضوعی بهشتیان
اصطلاحات جنة (بهشت ، باغ)
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
آیا سخن گفتن اهل بهشت به زبان عربی دلیل برتری نژاد عرب بر دیگر نژادها نیست؟
پرسش
آیا این‌که زبان سخن گفتن با خدا و حتی حوریان بهشتی و اهل بهشت عربی است، این موضوع برتری نژاد عرب را بر دیگر نژادها نزد خدا بیان نمی‌کند؟
پاسخ اجمالی
همان‌طور که در پرسش مطرح شد، سخن گفتن خدا و حتی حوریان بهشتی و اهل بهشت عربی است. در این باره پاسخ شماره 2945 را در همین سایت مطالعه کنید.
امّا باید توجه نمود که زبان عربی با نژاد عرب دو موضوع جدا از هم هستند؛ زیرا ممکن است بسیاری از افرادی که اصالتاً از نژاد عرب نیستند، اکنون با این زبان گفت‌وگو کنند، همین‌طور بر عکس بسیاری از افرادی که اصالتاً از نژاد عرب هستند، اکنون با این زبان گفت‌وگو نکنند. به همین دلیل، حتی اگر زبانی جز زبان عربی در بهشت نباشد، این دلیل برتری نژاد عرب نیست، بلکه بر عکس آیاتی در قرآن وجود دارند که خلاف این مطلب را ثابت می‌کنند: «هر گاه ما آن‌را بر بعضى از عجم [غیر عرب‏] ها نازل مى‌‏کردیم و او آن‌را بر ایشان مى‌‏خواند، به آن ایمان نمى‌‏آورند»[1]؛ یعنى نژاد‌پرستى و تعصب‌‌هاى قومى آنها به قدرى شدید است که اگر قرآن بر فردى غیر عرب نازل مى‌‏شد، امواج تعصب‌‌ها مانع از پذیرش آن مى‏‌گردید، تازه حالا که بر مردى شریف از خانواده اصیل عربى، و با بیانى رسا و گویا، نازل شده، و در کتب آسمانى پیشین نیز بشارت آن آمده، و علماى بنى اسرائیل نیز به آن گواهى داده‌‏اند، بسیارى از آنها ایمان نمى‌‏آورند، چه رسد اگر پیامبرشان اصلاً چنین شرایطى را نداشت.[2]
لذا، موضوع مطرح شده در پرسش، هیچ‌گونه برتری را برای نژاد عرب ثابت نمی‌کند.

[1]. «وَ لَوْ نَزَّلْناهُ عَلى‏ بَعْضِ الْأَعْجَمینَ فَقَرَأَهُ عَلَیْهِمْ ما کانُوا بِهِ مُؤْمِنینَ»، شعراء، 198 و 199.
[2]. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج ‏15، ص 351، دار الکتب الإسلامیة، چاپ اول، تهران، 1374ش.