آیا به اموالی که در پایان سال خمسی باقی می‌ماند اما چندان قابل اعتنا نیستند، خمس تعلق می‌گیرد؟
پرسش
آیا به مواردی که در پایان سال خمسی باقی می‌ماند اما چندان معتنی به نیستند، خمس تعلق می‌گیرد؟ مثلا کسی دفتری را قبل از سال خمسی خریده و در حال استفاده باشد و سال خمسی فرا برسد و آن دفتر دارای برگه های سفید و استفاده نشده باشد. آیا آن دفتر خمس دارد؟
پاسخ اجمالی

در صورتی که مال باقی‌مانده در آخر سال خمسی، عرفاً مالیت نداشته باشد، خمس ندارد و مثال مذکور در سؤال، که در حال استفاده می‌باشد از این قبیل موارد است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در صورتی که عرفاً مالیت داشته باشد، چنانچه از درآمد تهیه شده باشد متعلق خمس است و در غیر این صورت خمس ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
 مواردی که مورد استفاده است خمس ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
چیزهایی که ارزشی نداشته باشند خمس ندارند.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
این مورد خمس ندارد.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.