دوران نبوّت پیامبران اولو العزم چند سال بوده است؟
پرسش
دوران نبوّت پیامبران اولو العزم چند سال بوده است؟
پاسخ اجمالی
زمان پیامبری پیامبر اسلام(ص) و حضرت نوح(ع) در منابع معتبر وجود دارند.
1. مدّت نبوّت حضرت نوح(ع)
نظر به این‌که حضرت نوح (ع) نهصد و پنجاه سال قبل از طوفان در میان قومش پیامبری نمود[1] و در این مدت شخص دیگرى با او در نبوت شریک نبود،[2] و نیز بر اساس روایت امام صادق(ع)؛ نوح پس از خارج شدن از کشتى مدت پانصد سال زندگى کرد و بعد جبرئیل بر او نازل شد و گفت: مدّت نبوّت تو پایان یافته و عمرت تمام شده است؛[3] لذا مدت پیامبری حضرت نوح(ع) هزار و چهارصد و پنجاه سال می‌باشد.
2. مدّت نبوّت رسول خدا حضرت محمد(ص)
مدت پیامبری حضرت محمد(ص) 23 سال می‌باشد، که از زمان چهل سالگی آن‌حضرت در مکه شروع شد که تا بیست و سه سال ادامه یافت، که سیزده سال آن در مکه و ده سال آن در مدینه بوده است.
در مورد مدّت نبوت سه پیامبر اولو العزم دیگر (حضرت ابراهیم، حضرت موسی و حضرت عیسی) با جست‌وجویی که انجام شد به سند قابل اعتمادی دست نیافتیم.

[1]. عنکبوت، 14.
[2]. کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج ‏8، ص 115، تهران، دار الکتب اسلامیه، چاپ دوم، 1362ش.
[3]. مجلسی، محمد باقر، بحار الأنوار، ج ‏23، ص 33، بیروت، دار إحیاء التراث العربی‏، چاپ دوم، 1403ق‏.‏