کد سایت fa42317 کد بایگانی 51942 نمایه پی بردن به وجود خدا از راه روح
طبقه بندی موضوعی برهان نظم|انسان شناسی
اصطلاحات نفس ، روح
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
چگونه از پی بردن به روح غیر مادی می‌توان به وجود خدا رسید؟
پرسش
باسلام. لطفاً بفرمائید چگونه از پی بردن به روح غیر مادی می‌توان به وجود خدا رسید؟با تشکر
پاسخ اجمالی
پس از اثبات وجود روح، یعنی وجود امر مجرد غیر مادی، می‌توان از این طریق دریچه برای شناخت خداوند باز کرد؛ زیرا مشکل اساسی کسانی که نمی‌خواهند اعتراف به وجود خداوند متعال کنند، این است که خداوند با حواس ظاهری و ابزارهای مادی قابل مشاهده نیست. بنابراین با اثبات وجود روح، روزنه‌ای برای این گروه می‌توان باز کرد و چنین گفت؛ روح با این‌که مادی نبوده و با هیچ یک از حواس ظاهری قابل مشاهده نخواهد بود، اما وجودش قابل انکار نیست؛ در نتیجه نمی‌توان وجود خداوند را به دلیل نامحسوس(به حواس ظاهری) بودن انکار کرد. به بیان دیگر، وجود روح و وجود خداوند از دو جهت شباهت دارند: یکی از این جهت ‌که هر دو غیر مادی هستند. دوم این‌که برخی از راهای اثبات آن دو نیز مشترک است؛ یعنی همان‌گونه که از طریق وجود نظم در بدن به وجود روح پی می‌بریم،[1] همچنین از وجود نظم در جهان هستی می‌توان بر وجود خداوند نیز استدلال کرد.[2] بنابراین وجود روح و وجود خداوند با این‌که هر دو مادی نیستند ولی قابل انکار نیست؛ زیرا آثار وجودشان برای ما روشن و آشکار است.