در روایات، خوردن چه خوراکی هایی در دوران بارداری توصیه شده که نتیجه اش زیبایی کودک باشد؟
پرسش
در روایات به خوردن چه میوه های در دوران بارداری سفارش شده است؟
پاسخ اجمالی
در ارتباط با این پرسش، ابتدا باید به دو نکته اشاره کرد:
الف) در هر روایت، باید سند روایت و اعتبار کتاب مورد استناد را مورد بررسی قرار داد.
ب) با فرض پذیرش این روایات، آنگونه نیست که این خوراکیها، نتیجهای قطعی و صد در صد داشته باشند، بلکه تنها میتوان آنها را عوامل تأثیرگذاری دانست که در صورت وجود شرایط دیگر در زیبایی فرزند مؤثر باشند.
در منابع حدیثی گزارشهایی وجود دارد که برای زیبایی فرزند به خوردن برخی از میوهها در ایام بارداری سفارش شده است:
1. میوه «به»: پیامبر(ص) به جعفر بن أبی طالب(ع) فرمود: خوردن میوه «به» موجب درخشندگی رنگ چهره میشود و فرزند را زیبا مینماید.[1]
امام صادق(ع) نیز فرمود: خوردن میوه «به» سبب قوی شدن دل ضعیف و پاکیزگی معده و پاک شدن قلب و دلیر شدن ترسو و زیبایی کودک میشود.[2]
2. انار: امام رضا(ع) فرمود: خوردن انار شیرین باعث تقویت قوای جنسی میشود و فرزند را زیبا میسازد.[3]
3. کاسنی: امام صادق(ع) فرمود: «کاسنى باعث تقویت قوای جنسی میشود و فرزند را زیبا مى‏کند...»[4]، [5]

[1]. برقی، ابو جعفر احمد بن محمد بن خالد، محاسن، محقق، مصحح، محدث، جلال الدین،‏ ج 2، ص 549، قم، دار الکتب الإسلامیة، چاپ دوم، 1371ق.
[2]. همان، ج‏ 2، ص 612.
[3]. مجلسی اول، محمد تقی، روضة المتقین فی شرح من لا یحضره الفقیه، محقق، مصحح، موسوی کرمانی، سید حسین، اشتهاردی، علیپناه، طباطبائی، سید فضل الله، ج 7، ص 605، قم، مؤسسه فرهنگی اسلامی کوشانپور، چاپ دوم، 1406ق.
[4]. کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج 6، ص 363، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.