آیا به گردن انداختن سنگ عقیق، همان خواص و ثواب انگشتر عقیق را دارد؟
پرسش
اگر سنگ عقیق را به گردن بیندازم، آیا همان خواص و ثواب انگشتر عقیق را دارد؟
پاسخ اجمالی

ثواب‌ها و آثاری که درباره سنگ عقیق در بیشتر روایات بیان شده، مربوط به دست کردن انگشتر عقیق است؛ زیرا با عبارت‌هایی؛ مانند «تَخَتَّمُوا بِالْعَقِیق»، «مَنْ تَخَتَّمَ بِالْعَقِیق» و «مَنِ اتَّخَذَ خَاتَماً فَصُّهُ عَقِیق» نقل شده‌اند.‏[1] اما در دسته‌ای دیگر از روایات تنها به ذکر لفظ «العَقیق» اکتفا شده است[2]؛ یعنی به‌ صورت مطلق نقل شده‌اند، از این دسته از روایات می‌توان استفاده کرد؛ همراه داشتن عقیق، مطلوب و دارای ثواب مخصوص به خود است؛ مانند روایاتی که همراه داشتن عقیق در سفر را موجب ایمنی می‌دانند[3] که عمومیّت داشته و شامل انگشتر عقیق و یا عقیق به کار برده شده در گردن‌بند نیز می‌شود.[4] ولی انگشتر عقیق به عنوان مصداقی کامل و مناسب –به ویژه در نماز- جزو سنّت‌های پیامبر اکرم(ص) و دارای پاداش و خواص زیادی است.

[1]. کلینى، محمد بن یعقوب، الکافی، محقق و مصحح: غفارى، على اکبر، آخوندى، محمد، ج 6، ص 470 و 471، دار الکتب الإسلامیة، تهران، چاپ چهارم، 1407ق.

[2]. همان، ص 470.

[3]. همان.

[4]. مجلسی اول، محمد تقی، روضة المتقین فی شرح من لا یحضره الفقیه، محقق و مصحح: موسوی کرمانی، سید حسین، اشتهاردی، علی‌پناه، طباطبائی، سید فضل الله، ‌ج 7، ص 645، مؤسسه فرهنگی اسلامی کوشانپور، قم، چاپ دوم، 1406ق.