آیا محبت و دوست داشتن نامحرم (به جهت ویژگی های اخلاقی...) و بدون لذت، اشکال دارد؟
پرسش
آیا محبت و دوست داشتن نامحرم (به جهت ویژگی های اخلاقی...) و بدون لذت، اشکال دارد؟
پاسخ اجمالی
چنانچه ابراز محبت و هرگونه ارتباط با نامحرم، مستلزم مفسده و تهییج شهوت بوده و یا خوف ارتکاب گناه در آن ‌باشد – که در بیشتر موارد همین طور است - جایز نیست.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
به هر حال هرگونه ارتباط با نامحرم که غالباً مستلزم مفسده و یا خوف ارتکاب گناه در آن مى‌باشد، جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
ابراز محبت نسبت به نامحرم حرام است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
اگر مفسده ای نداشته باشد اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در صورتی‌که موجب تهییج شهوت باشد جائز نیست.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.