اگر فردی در عمل جنسی با نامحرم شک داشته باشد بیشتر از ختنه گاه بوده یا کمتر، آیا زنا محسوب می‌شود؟
پرسش
اگر در عمل جنسی با نامحرم از روی سهو و ناخواسته آلت مرد به میزانی که شک دارد بیشتر از ختنه گاه بوده یا کمتر و گمان مرد به کمتر بودنش است و گمان زن به بیشتر بودنش و هیچ یک یقینی ندارند، آیا زنا محسوب می‌شود؟
پاسخ اجمالی

در صورتی‌که یقین به دخول، به مقدار ختنه گاه حاصل نشود زنا محسوب نمی‌شود. ولی در هر حال این رابطه حرام بوده و لازم است نسبت به آن توبه واقعی صورت گیرد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
عمل مذکور در فرض شک گرچه زنا محسوب نمى‌شود ولى حرام است و توبه که با پشیمانى و تصمیم جدّى بر ترک آن محقق مى‌شود، لازم است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال مرتکب گناه بزرگی شده‌اند و باید از این کار به صورت جدی توبه کنند و توبه حقیقی آن است که به طور جدّی از گناهان توبه نموده، و آنها را ترک کرده و با اعمال نیک آینده، گذشته را جبران کنند. در این صورت ان شاء الله مشمول بخشش الهی واقع خواهند شد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
با فرض شک صدق نمی کند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در صورتیکه یقین به دخول به مقدار ختنه گاه حاصل نشود زنا محسوب نمی شود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.