کد سایت fa32068 کد بایگانی 38940 نمایه راه‌کار هنگام دیدن جن
طبقه بندی موضوعی حدیث
اصطلاحات جن
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
هنگام دیدن جنّ و در آمان ماندن از آسیب آن، چه دعاها و ذکرهایی می‌توان خواند؟
پرسش
هنگام دیدن جنّ و در آمان ماندن از آسیب آن، چه دعاها و ذکرهایی می‌توان خواند؟
پاسخ اجمالی
دعاهایی برای در امان ماندن از آدمیان و جن‌ها و نیز دیگر موجودات در منابع اسلامی وجود دارد که به چند مورد آن اشاره می‌شود:
1. امام سجاد(ع) در قسمتی از دعای 23 صحیفه سجادیه این‌گونه از خدا درخواست می‌کند:
«...وَ أَعِذْنِی وَ ذُرِّیَّتِی مِنَ الشَّیْطَانِ الرَّجِیمِ، وَ مِنْ شَرِّ السَّامَّةِ وَ الْهَامَّةِ و الْعَامَّةِ وَ اللَّامَّةِ، وَ مِنْ شَرِّ کُلِّ شَیْطَانٍ مَرِیدٍ، وَ مِنْ شَرِّ کُلِّ سُلْطَانٍ عَنِیدٍ، وَ مِنْ شَرِّ کُلِّ مُتْرَفٍ حَفِیدٍ، وَ مِنْ شَرِّ کُلِّ ضَعِیفٍ وَ شَدِیدٍ، وَ مِنْ شَرِّ کُلِّ شَرِیفٍ وَ وَضِیعٍ، وَ مِنْ شَرِّ کُلِّ صَغِیرٍ وَ کَبِیرٍ، وَ مِنْ شَرِّ کُلِّ قَرِیبٍ وَ بَعِیدٍ، وَ مِنْ شَرِّ کُلِّ مَنْ نَصَبَ لِرَسُولِکَ وَ لِأَهْلِ بَیْتِهِ حَرْباً مِنَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ، وَ مِنْ شَرِّ کُلِّ دَابَّةٍ أَنْتَ‏ آخِذٌ بِناصِیَتِها، إِنَّکَ‏ عَلى‏ صِراطٍ مُسْتَقِیمٍ‏».[1]
خدایا! من و نسل مرا از شیطان رانده شده، از آسیب و گزند جانوران کشنده و زهردار و غیر آن و همه جانوران و چشم زخم و هر شیطان سرکش و هر پادشاه ستم‌کار، از شرّ هر انسان فرو رفته در ناز و نعمت و هر ناتوان و توانا، از شرّ هر بلند مرتبه و فرومایه، از شرّ هر کوچک و بزرگ و هر نزدیک و دور، از شرّ هر جنّ و انس که برای پیامبرت و خاندان او جنگی به پا نمودند و از شرّ هر جنبنده‌ای که زمامش در اختیار تو است، پناه ده. بدرستی که تو بر راه راستی.
2. اشجع سلمی نزد امام صادق(ع) آمد و گفت: آقای من! زیاد مسافرت می­کنم و از برخی مناطق هراس­آور گذر می‌کنم چیزى به من بیاموز که آسوده خاطر باشم، امام(ع) فرمود: «چون از چیزى بترسى دست راست بر بالاى سر بگذار و با صدای بلند بخوان: أَ فَغَیْرَ دِینِ اللهِ یَبْغُونَ وَ لَهُ أَسْلَمَ مَنْ فِی السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ طَوْعاً وَ کَرْهاً وَ إِلَیْهِ یُرْجَعُونَ»؛[2] اشجع گفت: در یک وادى وارد شدم که در آن جنّ بود و شنیدم که یکى گفت: او را بگیرید و من آن آیه را خواندم که به دنبال آن صدای دیگری شنیدم که می­گفت: چگونه او را بگیریم که در پناه آیه طیّبه در آمد.[3]

[1]. علی بن الحسین(ع)، الصحیفة السجادیة، ص 114، قم، دفتر نشر الهادی، چاپ اول، 1376ش.
[2]. آل عمران، 83: «آیا جز دین خدا را می‌جویند؟ با آن‌که هر که در آسمان‌ها و زمین است خواه و ناخواه سر به فرمان او نهاده است، و به سوى او بازگردانیده می‌شوند».
[3]. طوسی، محمد بن حسن، الأمالی، ص 281 – 282، قم، دار الثقافة، قم، چاپ اول، 1414ق.