آیا در منابع اهل سنت چنین آمده است که؛ بعضی از اصحاب پیامبر اکرم(ص) جزو منافقان بوده و وارد بهشت نمی‌شوند؟
پرسش
در کدام یک از منابع اهل سنت آمده است که بعضی از اصحاب پیامبر اکرم(ص) جزو منافقان بوده و وارد بهشت نمی‌شوند؟
پاسخ اجمالی
در برخی از منابع اهل سنت -مانند صحیح مسلم و مسند احمد بن حنبل- درباره نفاق و بهشت نرفتن برخی از صحابه چنین آمده است:
پیامبر اکرم(ص) فرمود: «فِی أَصْحَابِی اثْنَا عَشَرَ مُنَافِقًا، فِیهِمْ ثَمَانِیَةٌ لَا یَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ حَتَّى یَلِجَ الْجَمَلُ فِی سَمِّ الْخِیَاطِ»؛[1] در بین اصحابم دوازده نفر منافق وجود دارد که هشت نفر از آنها وارد بهشت نخواهند شد، مگر آن‌که شتر در سوراخ سوزن درآید!!؛ یعنی هم‌چنان‌که ورود شتر به سوراخ سوزن محال است، ورود آنان هم به بهشت محال است.

[1]. قشیری نیشابوری، مسلم بن حجاج، المسند الصحیح المختصر بنقل العدل عن العدل إلی رسول الله(ص)(صحیح مسلم)، محقق، عبدالباقی، محمد فؤاد، ج 4، ص 2143، بیروت، دارالاحیاء التراث العربی، بی‌تا؛ بیهقی، احمد بن حسین، السنن الکبری، محقق، عطا، محمد عبد القادر، ج 8، ص 344، بیروت، دار الکتب العلمیة، چاپ سوم، 1424ق؛ شیبانی، أحمد بن محمد، مسند احمد، تحقیق، الأرنؤوط، شعیب، مرشد، عادل و دیگران، اشراف: ترکی، عبد الله بن عبد المحسن، ج 38، ص 345، بیروت، مؤسسة الرسالة، چاپ اول، 1421ق؛ ابن ابی عاصم، أبو بکر بن أبی عاصم، الآحاد و المثانی، محقق، أحمد الجوابرة، باسم فیصل، ج 2، ص 465، ریاض، دار الرایة، چاپ اول، 1411ق.