اگر در یک پاساژ، مثلا لوله آبی آسیب ببیند و برای اصلاح آن ناچار به خرابی دیوار مغازه‌‌ای شویم و کار آن مغازه مثلا در یک هفته تعطیل شود، آیا آن مغازه‌‌دار حق مطالبه مبلغی بابت تعطیلی یک هفته دارد؟
پرسش
اگر در یک پاساژ، چیزی مثل لوله آب یا سیم برق دچار خرابی شود و برای اصلاح آن به ناچار باید دیوار یکی از مغازه‌ها خراب شود و کار آن مغازه مثلا در یک هفته تعطیل شود، آیا آن مغازه‌دار می‌‌تواند به اندازه درآمد یک هفته را از دیگران طلب نماید؟
پاسخ اجمالی
این‌گونه امور تابع مقررات مربوطه است، ولی اگر در این باره قانونی نباشد، لازم است بابت این کار، صاحب مغازه را راضی کرده و خسارت‌ها را جبران نمایند.

ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
این‌گونه امور تابع قوانین و مقررات مربوطه است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
می‌‌تواند هر مبلغی بخواهد برای این اجاره مطالبه کند.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
در مورد سؤال، چنانچه صاحب لوله‌ی آب و یا سیم برق در آن پاساژ طبق مقررات خرید و فروش مغازه حق عبور دادن لوله آب و سیم برق داشته باشد صاحب مغازه حق ممانعت ندارد و حق گرفتن چیزی به جهت تعطیلی مغازه ندارد، ولی اگر صاحب لوله آب و سیم برق و غیره چنین حقی نداشته باشد، باید صاحب مغازه را راضی نماید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال باید خسارت‌ها جبران شود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
لازم است طرفین مصالحه کنند.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر خرابی ناشی از اقدام کسی نیست و کسی در اثر تفریط یا افراط موجب آن نشده است، کسی ضامن خسارت نیست.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.