فشار قبر چقدر به طول می‌انجامد؟
پرسش
با سلام و عرض ادب. ما در شب اول قبر، چقدر فشار قبر می‌بینیم؟ چند دقیقه؟ چند ثانیه؟ یا از وقتی که ما را در قبر می‌گذارند شروع می‌شود و تا صبح ادامه دارد؟!
پاسخ اجمالی
مرگ دریچه ورود به عالم آخرت است.[2] می‌شود. مسائل مربوط به عالم آخرت قابل قیاس با عالم دنیا نیست و با مقیاس‌های عالم دنیا نمی‌توان عالم آخرت را سنجید. اندیشه بشر هر چند برخی از مسائل کلی عالم آخرت؛ مانند اصل ضرورت وجود آخرت و ... را می‌تواند درک کند، اما قدرت درک جزئیات آن‌را ندارد. تنها منبع برای شناخت جزئیات عالم آخرت، علوم وحیانی است که از طریق پیامبران و اولیای الهی در اختیار بشر قرار گرفته است. آنچه در این زمینه از روایات به دست می‌آید؛ این است که در شب اولی که انسان وارد عالم آخرت می‌شود حوادثی برای او رخ می‌دهد؛[1]. «الموت‏ باب‏ الاخره». تمیمی آمدی، عبد الواحد بن محمد، غرر الحکم و درر الکلم، محقق، مصحح، رجائی، سید مهدی،‏ ص 29، قم، دار الکتاب الاسلامی، چاپ دوم، 1410ق.
[3]. برای آگاهی بیشتر، ر. ک:  6222، 44047 و 13032.