زندگی‌نامه حجیر بن جندب که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، را بیان نمایید.
پرسش
لطفاً زندگی‌نامه حجیر بن جندب که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، را بیان نمایید.
پاسخ اجمالی

در برخی منابع کهن که نام شهدای کربلا را ذکر می‌کند از شهیدی به نام حجیر بن جندب یاد می‌کند که روز عاشورا در راه مکتب امام حسین(ع) به شهادت رسید.[1] اما جز این گزارش مختصر، نام وی در دیگر کتاب‌های تاریخی و نیز زیارت‌نامه‌های معتبر مطرح نشده است و منابع تاریخی متأخر نیز کمتر به نام او اشاره کرده‌اند.

البته با توجه به گزارش‌هایی که در مورد پدرش جندب بن حجیر وجود دارد، می‌توان گفت که وی نیز از قبیله‌ی جوان[2] یا جواب[3] باشد که توانست از کوفه خارج شود و در منطقه‌ی حاجز و قبل از محاصره امام(ع) توسط حر بن یزید ریاحی به آن‌حضرت(ع) برسد.[4]

[1]. رسان، فضیل بن زبیر، تسمیة من قتل مع الحسین ع‏، ص 155، قم، آل البیت ع‏، چاپ دوم‏، 1406ق.

[2]. محلی، حمید بن احمد، الحدائق الوردیة فی مناقب الأئمة الزیدیة، مصحح، محطوری، مرتضی بن زید، ج 1، ص 211، صنعا، مکتبة بدر، چاپ اول، 1423ق.

[3]. تسمیة من قتل مع الحسین ع‏، ص 155.

[4]. الحسینی الحائری الشیرازی‏، السید عبد المجید، ذخیرة الدارین فیما یتعلق بمصائب الحسین ع و اصحابه‏، ص 421 – 422، قم، زمزم هدایت‏، بی‌تا.