کد سایت fa108489 کد بایگانی 126192 نمایه همنشینی با اولیای الهی یکی از بزرگ‌ترین پاداش‌های بهشتیان
طبقه بندی موضوعی حدیث|تفسیر
خلاصه پرسش
آیا حسنه آخرت که در آیه‌ی «ربنا آتنا فی الدنیا حسنة و فی الآخرة حسنة»، از خداوند درخواست می‌شود، بهشت مخصوصی است که محل دیدار با امام حسین(ع) می‌باشد؟!
پرسش
آیا در تفسیر «ربنا آتنا فی الدنیا حسنة و فی الآخرة حسنة و قنا عذاب النار»، روایتی وجود دارد که بگوید، منظور از حسنه در آخرت، بهشتی است که مخصوص دیدار با امام حسین(ع) ‌باشد؟
پاسخ اجمالی

به تصریح قرآن کریم همنشینی با اولیای الهی یکی از بزرگ‌ترین پاداش‌های بهشتیان است:

«وَ مَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِکَ مَعَ الَّذینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ مِنَ النَّبِیِّینَ وَ الصِّدِّیقینَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحینَ وَ حَسُنَ أُولئِکَ رَفیقاً»؛[1] و کسانی که از خدا و پیامبر(ص) اطاعت کنند، همراه کسانی خواهند بود که خدا ایشان را گرامى داشته [یعنى‏] با پیامبران و راستگویان و شهیدان و صالحان! و آنان چه نیکو همدمی هستند.

اما در ارتباط با آیه‌ی «وَ مِنْهُمْ مَنْ یَقُولُ رَبَّنا آتِنا فِی الدُّنْیا حَسَنَةً وَ فِی الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنا عَذابَ النَّارِ»؛[2] (و برخى از آنان می‌گویند: «پروردگارا، در این دنیا به ما نیکی و در آخرت نیز به ما نیکی عطا کن، و ما را از عذاب آتش [دور] نگهدار)،

روایتی نیافتیم که به صورت ویژه، بهشت مخصوص دیدار با امام حسین(ع)  را به عنوان مصداق حسنه در آخرت معرفی نماید.

[1]. نساء، 69.

[2]. بقره، 201.