آیا به طلاهای زنان که مورد استفاده آنان است، زکات تعلق می گیرد؟
پرسش
طبق فتوای آیت الله سیستانی زکات به چه چیزهایی تعلق می گیرد؟ آیا به طلاهای زنان که مورد استفاده آنان است، زکات تعلق می گیرد؟
پاسخ اجمالی

زکات به نه چیز تعلق می گیرد؛ اوّل: گندم. دوم: جو. سوم: خرما. چهارم: کشمش. پنجم: طلا. ششم: نقره. [1] هفتم: شتر. هشتم: گاو. نهم: گوسفند و اگر کسى مالک یکى از این 9 چیز باشد، با شرایطى باید مقدارى که معیّن شده به یکى از مصرفهایى که دستور داده‏اند برساند. [2] [3]

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

در زمان ما زکات بر طلا ونقره نیست. [4]

[1] زکات طلا و نقره در صورتى واجب مى‏شود که آن را سکه زده باشند و معامله با آن رواج باشد.نک: توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏2، ص: 130.

[2] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏2، ص 107.

[3] با استفاده ازسؤال 9889 (سایت: 10083) .

[4] با استفاده از سؤال 3713 (سایت: 4592).