کد سایت fa11601 کد بایگانی 11844 نمایه شأن امام جماعت و گناه کبیره
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|شرایط امام
اصطلاحات توبه
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
آیا شخصی که گناه کبیره (حدی) انجام داده، بعد از توبه می تواند امام جماعت باشد؟
پرسش
آیا شخصی که گناه کبیره (حدی) انجام داده، بعد از توبه می تواند امام جماعت باشد؟
پاسخ اجمالی

درباره گناه کبیره ای که می بایست بر آن حد جاری شود (مانند: زنا)، خود اجرای حد موضوعیت دارد. به این معنا که اگر بر چنین شخصی حد جاری شده باشد، چه توبه کرده باشد و یا خیر، به نظر برخی مراجع تقلید نمی تواند امام جماعت شود. اما اگر حدی (مانند: تازیانه) بر او جاری نشده است، مثلاً کسی متوجه گناه او نشده باشد، و توبه کرده باشد، اگر سایر شرایط امامت جماعت را داشته باشد، می تواند امام جماعت شود.

در هر حال پاسخ مراجع عظام تقلید به این شرح می باشد:

بنابر احتیاط واجب به کسى که حدّ شرعى بر او جارى شده، اقتدا ننمایند.[1]

[1] حضرات آیات: فاضل لنکرانی، خوئی، تبریزی، سیستانی، زنجانی، صافی، بهجت؛ توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 793 ذیل مسئله 1459.