آیا کسی که در کودکی با پسری لواط کرده می تواند با خواهر او ازدواج کند؟
پرسش
در کودکی مرتکب گناه لواط شدم اما توبه کردم. آیا می توانم با خواهر آن شخص ازدواج کنم؟ توبه من مورد قبول است یا خیر؟ برای ازدواج با آن شخص چه باید بکنم؟
پاسخ اجمالی

بدیهی است که:

1- اگر انسان بعد از رسیدن به سن بلوغ و تکلیف شرعی(پانزده سالگی در پسران) مرتکب این عمل زشت شود و واقعا پشیمان شده و توبه کند انشاءالله توبه اش پذیرفته خواهد شد و در آخرت عقوبتی نخواهدداشت.

2- انسان قبل از رسیدن به سن بلوغ ، تکلیف شرعی ندارد.

اما باید توجه داشت که بعضی از فقهاء فرموده اند که حکم ازدواج این اشخاص ربطی به بلوغ و عدم بلوغ ندارد.

در رساله های عملیه آمده است که:

اگر کسی با مردی لواط کند و لو اینکه مقداری از حشفه[1] داخل شود، مادر لواط داده و مادر بزرگش و هر چه بالاتر رود‏، و دختر لواط داده و دختر دخترش و هر چه پائین تر رود و خواهرش، بر فاعل حرام می شوند اگر چه لواط کننده و لواط دهنده بالغ نباشند[2] اما مادر و دختر و خواهر فاعل بر مفعول حرام نمی شود[3] . بله اگر گمان کند که دخول شده، یا شک کند که دخول شده یا نه، بر او حرام نمى‏شوند.

آنچه بیان شد در صورتی است که لواط قبل از عقد با مادر و خواهر و دختر لواط داده، انجام شده باشد[4] اما اگر لواط با مردی بعد از عقد با دختر یا خواهر یا مادر او انجام گرفته باشد بنابر فتوای مراجع معظم، مادر و خواهر و یا دختر مفعول برای فاعل حرام نمی شود.[5]

[1] ختنه گاه.
[2] آنچه نقل کرده ایم نظر امام خمینی (ره) بود اما بعضی از مراجع دیگر می فرمایند:
مکارم: اگر لواط کننده نابالغ باشد حرام نمى‏شود.
صافى، تبریزى: بنا بر احتیاط بر لواط کننده در صورتى که بالغ بوده حرام است.
فاضل: اگر شخص بالغى با پسر نابالغى لواط کند، با احراز تحقّق دخول؛ مادر، خواهر و دختر پسر بر او حرام مى‏شود ولى اگر فاعل نابالغ باشد یا شک کند که بالغ بوده بر او حرام نمى‏شود و چنانچه هر دو بالغ باشند، بنا بر احتیاط بر او حرام مى‏شود.
سیستانى: مسأله مادر و خواهر و دختر پسرى که لواط داده، بر لواط کننده در صورتى که بالغ بوده حرام مى‏شود، هر چند کمتر از ختنه‏گاه داخل شود؛ و همچنین است بنا بر احتیاط لازم اگر لواط دهنده مرد باشد و یا آن که لواط کننده بالغ نباشد، ولى اگر گمان کند که دخول شده یا شک کند که دخول شده یا نه، بر او حرام نمى‏شود؛ و همچنین مادر و خواهر و دختر لواط کننده بر لواط دهنده حرام نیست.
[3] تحریر الوسیلة، ج‏2، مسألة 24، ص 282.
[4] توضیح المسائل، ج 2، صفحه 473، مسئله 2405.
[5] توضیح المسائل، ج 2، صفحه 473، مسئله 1406.