آیا مرد می تواند از ساعتی که به آن آب طلا کشیده شده استفاده کند؟
پرسش
آیا مرد می تواند از ساعتی که به آن آب طلا کشیده شده استفاده کند؟
پاسخ اجمالی

آنچه در کتاب های فقهی ذکر شده، این است که استفاده و زینت کردن با طلا، برای مردان حرام و نماز با آن، باطل است.

اما آنچه باید مد نظر قرار گیرد آن است که آیا فلزی که آب طلا داده شده است، مصداق طلا می باشد یا خیر؟ برخی از مراجع محترم تقلید، چنین فلزی را مصداق طلا ندانسته اند و برخی آن را مصداق استفاده و زینت با طلا می دانند.

پاسخی که از دفاتر مراجع عظام تقلید درباره این استفتا آمده است به شرح زیر می باشد:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر صدق پوشش طلا مى‌کند، اشکال دارد.‏

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اشکال ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

اگر واقعاً در آن طلا باشد اشکال دارد.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

اگر در ساخت بدنه یا بند ساعت از طلای واقعی استفاده شده باشد، مردان نمی توانند از آن ساعت استفاده نمایند. حتی اگر ضخامت این لایه طلا مانند اکثر ساعت های موجود، بسیار بسیار نازک بوده باشد. در این حکم فرق نمی کند که طلا به چه روشی روی سطح فلزی ساعت قرار داده شده است؛ چه به روش آبکاری یا هر روش دیگری.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.