آیا مرد می تواند از ساعت طلا استفاده کند؟
پرسش
مردی هستم که به من ساعتی با بند روکش طلا هدیه شده است آیا می توانم آن را استفاده کنم؟
پاسخ اجمالی

زینت کردن به طلا[1] مثل آویختن زنجیر طلا به سینه و انگشتر طلا به دست کردن و بستن ساعت مچی طلا به دست برای مرد حرام و نماز خواندن با آنها باطل است.[2]

گرچه به همراه داشتن ساعت طلا و زنجیر طلا براى نماز مانعى ندارد، مگر آن که بر خود بیاویزد، که نماز خواندن با او مشکل است[3].

در نتیجه با توجه به قطعیت حرمت استفاده ی طلا برای مرد، صرف هدیه بودن طلا، حرمت استفاده ی آن را برطرف نمی کند.

برای آگاهی از فلسفه حرمت طلا برای مردان، نک:  سؤال   759 (سایت: 799) ، فلسفه حرمت طلا بر مرد.

[1] (خوئى، تبریزى، سیستانى، زنجانى): پوشیدن طلا... .

[2]  (بهجت): براى مرد در نماز و غیر نماز حرام است، و در باطل بودن نماز با آنها تأمّل است اگر چه مطابق احتیاط بلکه خالى از وجه نیست؛ و همراه داشتن طلا و حمل آن بدون این که صدق پوشش بکند، و هم چنین دندانى که پوشش طلا دارد براى مرد در نماز مانعى ندارد؛ ولى زینت کردن به طلا براى زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد. توضیح المسائل مراجع، ج1، م832، ص462.

[3] نجاة العباد (للإمام الخمینی)، ص 94، مسأله 20.