کد سایت fa13132 کد بایگانی 13465 نمایه استحباب (الحمد لله رب العالمین) بعد از سوره حمد در نماز
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|مستحبات نماز
خلاصه پرسش
آیا گفتن (الحمد لله رب العالمین) بعد از سوره حمد فقط برای مأمومین مستحب است، یا برای امام جماعت نیز مستحب می باشد؟
پرسش
آیا گفتن (الحمد لله رب العالمین) بعد از سوره حمد فقط برای مأمومین مستحب است، یا برای امام جماعت نیز مستحب می باشد؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

برای مأمومین مستحب است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

آنچه در نماز استحباب آن ثابت است این است که افرادی که پشت سر امام باشند بعد از اینکه امام حمد را قرائت کرد جمله ی (الحمد لله رب العالمین) بگویند و کسی که سوره قل هو الله احد را شخصا در نماز بخواند جمله (کذلک الله) یا (کذلک الله ربی) بگوید.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در فرض سؤال تنها برای مأمومین مستحب است.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

بله، این ذکر (الحمد لله رب العالمین) بعد از قرائت حمد در نماز برای امام یا مأموم یا نماز گزار فرادی مستحب است.