سوره هایی که نام بهشت در آنها وجود دارد، کدام اند؟
پرسش
سوره هایی که نام بهشت در آنها وجود دارد، کدام اند؟
پاسخ اجمالی

1. نام بهشت، در قالب معنایی واژۀ «جَنّة» (بدون الف و لام) و «الجَنّة» (با الف و لام) در 36 سوره و 65 بار در آیات قرآن کریم آمده است که سوره های آن عبارت اند از: بقره، آل عمران، نساء، مائده، اعراف، توبه، یونس، هود، رعد، نحل، مریم، طه، عنکبوت، یس، زمر، غافر، شوری، زخرف، احقاف، محمد، ق، حشر، اسراء، فرقان، شعراء، نجم، واقعه، حدید، حاقّه، معارج، انسان، غاشیه، تحریم، قلم، نازعات، تکویر.

در این فرصت، دو آیه را به عنوان نمونه ذکر می کنیم:

«سارِعُوا إِلى‏ مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّکُمْ وَ جَنَّةٍ عَرْضُهَا السَّماواتُ وَ الْأَرْضُ أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقینَ»؛[1]و بشتابید به سوى مغفرت پروردگار خود و به سوى بهشتى که پهناى آن همه آسمانها و زمین را فرا گرفته و مهیّا براى پرهیزکاران است.

«قُلْ أَ ذلِکَ خَیْرٌ أَمْ جَنَّةُ الْخُلْدِ الَّتی‏ وُعِدَ الْمُتَّقُونَ کانَتْ لَهُمْ جَزاءً وَ مَصیراً»؛[2] بگو: آیا این بهتر است یا بهشت ابدى که به متّقیان وعده دادند که آن بهشت پاداش و منزل ایشان است.

2. کلمه «جنّات» نیز در سوره هایی از قرآن کریم آمده است که اشاره به نعمت های بهشتی بر طبق درجات تقوا و معنوی انسان ها است.[3] برای آگاهی از این سوره ها و آیات آن به کتاب معجم المفهرس قرآن کریم و یا نرم افزار جامع التفاسیر از سلسله نرم افزارهای مرکز کامپیوتری نور مراجعه کنید.

[1]. آل عمران، 133.

[2]. فرقان، 13.

[3]. ر.ک: نمایه های «بهشت های هفت گانه»، سؤال 1859 (سایت: 1915)؛ «تعداد درهای بهشت»، سؤال 1444 (سایت: 1466).