آیا گرفتن سود بانکی از بانک های ایران حلال است؟
پرسش
در بانک های ایران سیستم به گونه ای است که وقتی پولی را در بانک می گذاریم پس از مدتی به آن سود تعلق می گیرد. آیا سود تعلق گرفته به این پول، حرام است یا حلال؟!
پاسخ اجمالی

ماهیت سپرده گذاری آن است که مشتری، پول خود را برای سرمایه گذاری به صورت سپرده کوتاه یا بلند مدت، نزد بانک می گذارد و بانک را طبق قراردادی وکیل می کند تا آن را در معاملاتی به کار گیرد. در این صورت عملیات بانکی بدون ربا است و سود حاصل از این معاملات، به سپرده گذار تعلق دارد"، تنها بانک از محل این سود حق وکالت دریافت می کند.[1]

[1] رساله دانشجویی مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام، ص 269 – احکام بانکی شماره 1؛ اجوبة الاستفتاءات، ص 505، سؤال 1926.